• Gratis verzending
  • voor 17:00 besteld = volgende dag in huis
  • Gratis retournering
  • 2 jaar garantie
Home » Wat kost het om een elektrische auto op te laden?

Wat kost het om een elektrische auto op te laden?

Gepubliceerd op 21 april 2022 om 14:50

Elektrische auto's worden steeds populairder, omdat mensen milieuvriendelijker manieren zoeken om zich te verplaatsen. Maar wat kost het eigenlijk om een elektrische auto op te laden? Er zijn een paar dingen waarmee je rekening moet houden als je nadenkt over de kosten van het opladen van een elektrische auto. Eerst moet je weten hoeveel elektriciteit je auto per mijl verbruikt. Dit varieert naargelang het merk en model van je auto, maar je kunt deze informatie meestal vinden in de handleiding van de auto.

 

Vervolgens moet je de kosten van elektriciteit in je omgeving kennen. Dit kan sterk variëren, afhankelijk van waar je woont, maar je kunt deze informatie meestal vinden op je nutsbedrijf

 

Wat kost het opladen van een elektrische auto?

 

Stel dat je ongeveer 1000 kilometer per maand rijdt in de Renault Zoe R90. Deze auto verbruikt ongeveer 16 kWh per 100 kilometer. Dan zou je elke maand ongeveer 160 kWh elektriciteit nodig hebben om je auto op te laden met een laadkabel type 2. Met de landelijk gemiddelde elektriciteitsprijs van € 0,60 per kWh (april 2022), komt dat neer op ongeveer € 96,- per maand om je auto op te laden. Natuurlijk zijn jouw exacte kosten afhankelijk van het merk en model van je auto en de elektriciteitsprijs in je omgeving.

 

Tot besluit: de kosten van het opladen van een elektrische auto zijn afhankelijk van een paar factoren. Het merk en model van je auto, en de elektriciteitsprijs in je omgeving, zijn van invloed op hoeveel het kost om je auto op te laden. Wanneer je het verbruik van je auto weet en je energieprijs per kWh is het heel simpel uit te rekenen. 


«   »