• Gratis verzending
  • voor 17:00 besteld = volgende dag in huis
  • Gratis retournering
  • 2 jaar garantie
Home » Welke elektrische auto mag trekken

Welke elektrische auto mag trekken

Gepubliceerd op 21 april 2022 om 14:50

Waarom elektrische auto's populairder worden voor het slepen

 

Elektrische auto's worden steeds populairder voor het slepen van een aanhanger of caravan omdat ze een aantal voordelen bieden ten opzichte van traditionele voertuigen met benzinemotor. Elektrische auto's produceren geen uitstoot, dus zijn ze veel beter voor het milieu. Ze zijn ook efficiënter, wat betekent dat je na verloop van tijd geld bespaart op brandstofkosten.

 

Elektrische auto's hebben ook een veel hoger trekvermogen dan traditionele benzine auto's. Dit komt omdat elektrische auto's onmiddellijk koppel hebben, wat betekent dat ze veel sneller dan een gasauto vanuit een stilstand in beweging kunnen komen. Dit maakt ze ideaal voor het trekken van zware aanhangers.

 

Als je een elektrische auto zoekt die een aanhangwagen kan trekken, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden.

Het trekvermogen van verschillende elektrische auto's

 

Het trekvermogen van elektrische auto's varieert naargelang het model. Sommige van de populairste elektrische auto's, zoals de Tesla Model S, hebben een koppel van tot 1140nM. Dat is genoeg om een aanhangwagen of een boot te trekken.

 

Andere elektrische auto's, zoals de Nissan Leaf en de BMW i3, hebben een trekvermogen van slechts 34 nM. Dat is nog steeds genoeg om een kleine aanhangwagen te trekken, maar je loopt wel het risico tot overbelasting.

Dit zijn onder andere elektrische auto's die geschikt zijn om te trekken:

 

In het algemeen worden elektrische auto's steeds populairder voor het slepen van een aanhangwagen of een caravan. Het vermogen en het bereik van nieuwere modellen wordt steeds beter. Daarnaast is elektrisch rijden beter voor het milieu en je portemonnee. Het feit dat je hem thuis kunt opladen met je eigen laadpaal en laadkabel type 2, maakt elektrisch rijden weer een stuk praktischer. Bedenk wel dat niet iedere elektrische auto even geschikt is voor het trekken van een extra gewicht.


«   »