• Gratis verzending
  • voor 17:00 besteld = volgende dag in huis
  • Gratis retournering
  • 2 jaar garantie
Home » 4 belangrijke vragen over laadpalen

4 belangrijke vragen over laadpalen

Gepubliceerd op 25 april 2022 om 14:59

Hoe lang mag je bij een laadpaal staan

 

Bij de meeste openbare laadpalen zijn hier geen regels voor en mag je er in principe zo lang mogelijk blijven staan. Echter te lang aan een laadpaal blijven staan kan zeer zeker als asociaal gezien worden. 

 

Wat is een laadpaalklever 

 

Een laadpaalklever is iemand die zijn auto te lang bij een openbare laadpaal laat staan. Ook al is de accu van de auto allang opgeladen met de laadkabel type 2. Mensen die hun auto veel langer aan een laadpaal laten staan dan nodig is worden gezien als een laadpaalklever. 

 

Is het verboden om bij een laadpaal te parkeren? 

 

Wanneer je een elektrische auto hebt is het in de meeste gevallen volkomen legaal om bij een oplaadpunt te parkeren. Er kunnen echter gevallen zijn waar parkeren bij een oplaadpunt niet is toegestaan. Zeker met een normale benzine auto wordt het door de lokale handhaving in de meeste plaatsen niet getolereerd dat er bij een laadpaal geparkeerd wordt. Informeer dus goed naar de plaatselijke wetten en voorschriften voordat je bij een oplaadpunt parkeert.

 

Welke kabel voor een laadpaal? 

 

Er zijn verschillende soorten kabels die voor oplaadstations gebruikt kunnen worden. Het meest gebruikelijke type is de type 2 laadkabel. Dit is de standaard kabel die in Europa gebruikt wordt voor het opladen van elektrische auto's. De type 2 kabel heeft een driefasige aansluiting en kan een elektrische auto tot 22 kilowatt opladen.

 

Er zijn ook andere soorten connectoren die minder algemeen zijn, zoals de CHAdeMO connector, die in Japan gebruikt wordt, of de Tesla Supercharger connector, die door Tesla auto's gebruikt wordt. Als je niet zeker weet welke connector je moet gebruiken, kun je altijd het personeel van het oplaadstation om hulp vragen. 


«   »