• Gratis verzending
  • voor 17:00 besteld = volgende dag in huis
  • Gratis retournering
  • 2 jaar garantie
Home » Hoe lang gaat een elektrische auto mee?

Hoe lang gaat een elektrische auto mee?

Gepubliceerd op 10 mei 2022 om 12:42

Een elektrische auto is een type voertuig dat uitsluitend op elektrische energie rijdt, waardoor het een milieuvriendelijk alternatief is voor traditionele voertuigen die op gas rijden. Vergeleken met conventionele auto's hebben elektrische auto's de neiging langer mee te gaan en minder onderhoud nodig te hebben. Dit is voor een groot deel te danken aan het feit dat elektrische auto's minder bewegende onderdelen bevatten dan doorsnee modellen, waardoor ze minder gevoelig zijn voor problemen zoals slijtage. Bovendien, omdat elektrische auto's op een energiebron rijden die niet afhankelijk is van benzine of andere fossiele brandstoffen, kunnen ze helpen de CO2-uitstoot te verminderen en onze impact op het milieu te minimaliseren. In het algemeen zijn elektrische auto's een geweldige optie voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en duurzame manier van vervoer.

 

De levensduur van een elektrische auto

 

Elektrische auto accu's zijn snel uitgegroeid tot een populair alternatief voor de traditionele benzine-aangedreven auto's, dankzij hun vele voordelen, zoals lagere emissies en lagere operationele kosten. Veel bestuurders vragen zich echter af hoe lang deze accu's doorgaans meegaan. Het antwoord hangt af van verschillende factoren, waaronder het type oplaadkabel dat wordt gebruikt en hoe vaak er met de auto wordt gereden. Over het algemeen kunnen de meeste accu's voor elektrische auto's enkele jaren meegaan voordat ze moeten worden vervangen. Zo staan de nieuwere auto’s die werken met een type 2 laadkabels bekend om hun aanzienlijk langere levensduur dan die met oudere oplaadtypes. Bovendien, hoe vaker iemand met zijn elektrische auto rijdt, hoe sneller de batterij zal verouderen en uiteindelijk vervangen moet worden. Of een batterij van een elektrische auto vijf of tien jaar meegaat, hangt af van de manier waarop hij in de loop der tijd wordt onderhouden. Maar met het juiste onderhoud en de juiste zorg is het zeker mogelijk om vele jaren betrouwbare prestaties uit uw elektrische auto batterij te halen.

 

Het voordeel van een elektrische auto is dat deze vrijwel geen bewegende onderdelen bevat, op de remmen na. Slijtage is dus veel minder een factor dan bij traditionele auto’s met een verbrandingsmotor. Er rijden bijvoorbeeld al elektrische auto’s rond met een miljoen kilometer op de teller, waarbij de accu het enige onderdeel is wat vervangen is. Met het juiste rijgedrag, oplaadgedrag en onderhoud kan een elektrische auto dus veel langer meegaan dan een traditionele auto met verbrandingsmotor.


«   »