• Gratis verzending
  • Gratis retournering
  • 2 jaar garantie

Hoe kiest u de juiste laadkabel type 2

Gepubliceerd op 26 mei 2022 om 09:31

Heeft u een nieuw type 2 elektrisch voertuig en bent u op zoek naar de juiste laadkabel? Het kan verwarrend zijn met alle verschillende soorten kabels die beschikbaar zijn. Dit artikel zal u helpen beslissen welk type kabel het beste is voor uw behoeften. Er zijn drie belangrijke factoren om te overwegen: snelheid, gemak en veiligheid. Laten we elke factor eens in meer detail bekijken.

 

  1. Wat is een type 2 laadkabel en wat zijn de toepassingen

Een type 2 laadkabel is een kabel die wordt gebruikt om een elektrisch voertuig aan te sluiten op een lader. De kabel heeft twee connectoren, één aan elk uiteinde, die in de contactdozen van het voertuig en de lader passen. De type 2-connector is de meest gebruikte connector in Europa, en hij wordt ook gebruikt in sommige andere landen over de hele wereld. De type 2 connector heeft drie pinnen, en is compatibel met zowel eenfasige als driefasige laders. Type 2 laadkabels zijn meestal ongeveer 10 meter lang, en ze kunnen worden gebruikt met alle soorten elektrische voertuigen.

 

  1. Hoe kiest u de juiste type 2 laadkabel voor uw behoeften

Er zijn een paar dingen te overwegen bij het kiezen van de juiste type 2 laadkabel voor uw behoeften. De eerste is de stroomsterkte. Dit is de maximale hoeveelheid stroom die de kabel veilig kan dragen. De meeste EV-laders voor thuisgebruik leveren tussen 16 en 32 ampère, dus u hebt een kabel nodig die zoveel stroom aankan. Het volgende waar u rekening mee moet houden is de lengte van de kabel. De standaardlengte voor een type 2 laadkabel is ongeveer 3 meter, maar er zijn langere kabels verkrijgbaar als u die nodig hebt. Ten slotte moet u beslissen of u een eenfasige of driefasige kabel wilt. Eenfasige kabels zijn minder duur en werken met de meeste thuisladers voor EV's, maar met driefasige kabels kunt u profiteren van hogere laadsnelheden.

  1. De voordelen van het gebruik van een type 2 laadkabel

 

Als het gaat om het kiezen van een laadkabel voor uw apparaten, vraagt u zich misschien af of u voor een type 1- of type 2-kabel moet gaan. Beide hebben hun voordelen, maar type 2 kabels hebben een paar belangrijke voordelen die ze in veel situaties de betere optie maken. Ten eerste zijn type 2 kabels aanzienlijk sneller dan type 1 kabels, wat betekent dat u uw apparaten in een mum van tijd weer aan de praat kunt krijgen. Bovendien zijn ze veel duurzamer dan hun type 1 tegenhangers, zodat u ze niet zo vaak hoeft te vervangen. En als u een openbaar oplaadstation gebruikt, zult u het op prijs stellen dat type 2-kabels compatibel zijn met een breder scala aan apparaten. Dus als u op zoek bent naar een laadkabel die zowel snel als betrouwbaar is, is een type 2 de juiste keuze.

 

  1. Hoe u uw type 2 laadkabel moet verzorgen en opbergen

 

Type 2 laadkabels zijn de standaard voor het thuis en openbaar opladen van elektrische voertuigen in Europa. Het eerste wat u moet weten over de verzorging van uw type 2 laadkabel is dat deze regelmatig moet worden geïnspecteerd op beschadigingen, zoals scheuren, rafelen of blootliggende draden. Als er schade wordt vastgesteld, moet de kabel onmiddellijk worden vervangen. Om uw kabel in goede staat te houden, moet deze goed worden opgeborgen wanneer u hem niet gebruikt. De beste manier om dit te doen is de kabel netjes op te rollen en hem vervolgens in een droge, stofvrije omgeving op te bergen. Zorg er bij het oprollen van de kabel voor dat u hem niet knikt of draait, omdat dit de draden binnenin kan beschadigen. Als u de kabel goed verzorgt, zal uw type 2 oplaadkabel u jarenlang trouwe diensten bewijzen.

 

Dus, hoe kies je de juiste type 2 laadkabel voor jouw behoeften? Het antwoord op die vraag hangt af van waar je hem voor nodig hebt. Als u op zoek bent naar een eenvoudige en betaalbare manier om oplaadmogelijkheden toe te voegen aan uw huis of kantoor, dan is onze standaard Type-2 lader een geweldige optie. Als u een duurzamere lader nodig hebt die bestand is tegen zwaarder gebruik, dan is onze Type-2 lader van industriële sterkte gemaakt om lang mee te gaan. En als u vaak op reis gaat en een draagbare lader nodig hebt die u overal mee naartoe kunt nemen, dan is onze Type-2 lader met dubbel voltage perfect voor deze taak. Welke optie u ook kiest, wij garanderen dat onze hoogwaardige laders u jarenlang betrouwbare diensten zullen bewijzen. 

Uitgelicht merk: Kia

Kia Motors Corporation, gevestigd in Seoel, Korea, is de op één na grootste autofabrikant van Zuid-Korea, na de Hyundai Motor Company. Kia werd in 1944 opgericht als fabrikant van fietsonderdelen en begon in 1957 met de productie van gemotoriseerde voertuigen. Van 2007 tot 2018 was Kia een van 's werelds snelst groeiende autofabrikanten, met een jaarlijkse verkoop die steeg van 2,7 miljoen tot 3,3 miljoen voertuigen. Tegenwoordig biedt Kia een breed gamma voertuigen aan, waaronder sedans, hatchbacks, crossovers, en SUV's. Behalve in zijn geboorteland Zuid-Korea heeft Kia fabrieken in Europa, Noord-Amerika en Azië, en het exporteert naar meer dan 150 landen wereldwijd. De slogan van Kia's handtekening is "The Power to Surprise", en weerspiegelt het streven van de onderneming om een plezierige en comfortabele rijervaring te bieden.

Lees meer »

Het verschil tussen 1 fase en 3 fase opladen

Er zijn twee hoofdtypen voor het opladen van elektrische voertuigen: 1 fase en 3 fase. Veel mensen zijn niet zeker van het verschil tussen de twee, dus zullen we het in detail uitleggen in dit blogbericht. 1 fase opladen is de meest voorkomende vorm van opladen en het wordt gebruikt voor woningen en kleine bedrijven. 3-fase opladen is krachtiger en wordt gebruikt voor grotere bedrijven en fabrieken. Laten we elk type van opladen eens nader bekijken!

Lees meer »

Hoe zit het nu, welke laadkabel heb ik voor mijn auto nodig?

Wist je dat er verschillende soorten laadkabels voor verschillende auto's zijn? Afhankelijk van het merk en model van je auto, kun je een specifiek type kabel nodig hebben om jouw auto op te laden. In deze blogbijdrage gaan we dieper in op de verschillende soorten laadkabels en leggen we uit welke kabels geschikt zijn voor welke auto's. We geven je ook enkele tips over hoe je de juiste kabel voor jouw auto kiest.

Lees meer »

Volkswagen ID.Buzz: De klassieke VW bus in een nieuw elektrisch jasje

De gloednieuwe Volkswagen ID.Buzz maakte zijn debuut in 2017, en deze heeft flink wat rumoer in het EV wereldje gecreërd. Dit is niet een standaard elektrische auto - het is een retro-remake van de klassieke VW-bus! Met zitplaatsen voor maximaal acht mensen is deze bus perfect voor road trips en familie-uitjes. En met een actieradius tot 330 kilomter op een enkele lading kunt u reizen waar u maar wilt zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over een tekort aan stroom.

Lees meer »

De toekomst van Tesla, welke nieuwe modellen komen er op de markt?

Tesla, opgericht in 2003, is een Amerikaans auto- en energiebedrijf dat gespecialiseerd is in elektrische voertuigen, zonnepanelen, en batterijen. Tesla's missie is om de overgang van de wereld naar duurzame energie te versnellen. De eerste auto van het bedrijf, de Roadster, kwam in 2008 op de markt. Sindsdien heeft Tesla nog verschillende modellen uitgebracht, waaronder de Model S, Model X, Model Y en Model 3. Tesla auto's staan bekend om hun luxe kenmerken en vooruitstrevende technologie, en ook om hun milieuvriendelijkheid. Tesla's auto's worden aangedreven door elektriciteit in plaats van benzine, waardoor ze veel schoner en efficiënter zijn dan traditionele auto's. Behalve auto's verkoopt Tesla ook zonnepaneelsystemen en batterijen via zijn dochteronderneming, SolarCity. Het hoofdkantoor van Tesla is gevestigd in Palo Alto, Californië.

Lees meer »

Siliciumbatterij: De toekomst van elektrisch rijden

De elektrische auto is de toekomst van het autorijden. Dit is een feit dat keer op keer is bewezen. Nu de olieprijzen voortdurend stijgen en de bezorgdheid over klimaatverandering met de dag toeneemt, wenden steeds meer mensen zich tot elektrische auto's als een manier om hun koolstofvoetafdruk te verkleinen. Maar een van de grootste problemen met elektrische auto's is altijd de accu geweest. Tot nu toe zijn de meeste accu's gemaakt van lithium-ion, wat duur en gevaarlijk kan zijn. Maar er is een nieuw type batterij in opkomst dat een revolutie zou kunnen betekenen voor elektrisch rijden: siliciumaccu's!

Lees meer »

Is een elektrische auto echt milieuvriendelijk

Het belangrijkste argument ten gunste van elektrische auto's is dat ze geen uitstoot produceren. Elektrische auto's worden aangedreven door elektriciteit, die kan worden opgewekt uit hernieuwbare bronnen zoals zonne- en windenergie. Dit betekent dat elektrische auto's in directe zin geen schadelijke uitstoot produceren die bijdraagt tot de klimaatverandering.

Lees meer »

De volledig elektrische KIA E-Niro: Een spelbreker voor de elektrische auto-industrie

De volledig elektrische KIA E-Niro is een doorbraak in de elektrische auto-industrie. Het is de perfecte auto voor iedereen die zijn CO2-voetafdruk wil verkleinen zonder daar iets voor op te offeren. Met een actieradius tot 280 mijl op een enkele lading is de E-Niro perfect voor lange reizen en dagelijks rijden. Bovendien zit hij boordevol functies die hem tot een van de meest geavanceerde elektrische auto's op de huidige markt maken.

Lees meer »

Goedkope elektrische auto's: Betaalbare opties voor iedereen

Elektrische auto's worden steeds populairder nu mensen zich meer bewust worden van het milieu. Maar wat als u het zich niet kunt veroorloven om 50.000 euro uit te geven aan een nieuwe Tesla? Geen nood! In deze blogpost bespreken we 10 betaalbare elektrische auto's die aan uw behoeften zullen voldoen zonder dat de bank breekt. Dus of u nu op zoek bent naar een gezinsauto of gewoon iets om u van punt A naar punt B te brengen, er is zeker een elektrische optie die binnen uw budget past!

Lees meer »

Hoe kiest u de juiste laadkabel type 2

Heeft u een nieuw type 2 elektrisch voertuig en bent u op zoek naar de juiste laadkabel? Het kan verwarrend zijn met alle verschillende soorten kabels die beschikbaar zijn. Dit artikel zal u helpen beslissen welk type kabel het beste is voor uw behoeften. Er zijn drie belangrijke factoren om te overwegen: snelheid, gemak en veiligheid. Laten we elke factor eens in meer detail bekijken.

Lees meer »

Review Tesla model X

De Tesla Model X is een volledig elektrische SUV die voor het eerst geïntroduceerd werd in 2015. Sindsdien is hij uitgegroeid tot een van de populairste elektrische voertuigen op de markt. De Model X staat bekend om zijn unieke ontwerp, indrukwekkende prestaties, en hypermoderne technologie. Als je overweegt een elektrisch voertuig aan te schaffen, moet de Tesla Model X beslist bovenaan je lijst staan. In deze blogpost nemen we de Model X en alles wat hij te bieden heeft onder de loep.

Lees meer »

«   »