• Gratis verzending
  • voor 17:00 besteld = volgende dag in huis
  • Gratis retournering
  • 2 jaar garantie
Home » Hoe kiest u de juiste laadkabel type 2

Hoe kiest u de juiste laadkabel type 2

Gepubliceerd op 26 mei 2022 om 09:31

Heeft u een nieuw type 2 elektrisch voertuig en bent u op zoek naar de juiste laadkabel? Het kan verwarrend zijn met alle verschillende soorten kabels die beschikbaar zijn. Dit artikel zal u helpen beslissen welk type kabel het beste is voor uw behoeften. Er zijn drie belangrijke factoren om te overwegen: snelheid, gemak en veiligheid. Laten we elke factor eens in meer detail bekijken.

 

  1. Wat is een type 2 laadkabel en wat zijn de toepassingen

Een type 2 laadkabel is een kabel die wordt gebruikt om een elektrisch voertuig aan te sluiten op een lader. De kabel heeft twee connectoren, één aan elk uiteinde, die in de contactdozen van het voertuig en de lader passen. De type 2-connector is de meest gebruikte connector in Europa, en hij wordt ook gebruikt in sommige andere landen over de hele wereld. De type 2 connector heeft drie pinnen, en is compatibel met zowel eenfasige als driefasige laders. Type 2 laadkabels zijn meestal ongeveer 10 meter lang, en ze kunnen worden gebruikt met alle soorten elektrische voertuigen.

 

  1. Hoe kiest u de juiste type 2 laadkabel voor uw behoeften

Er zijn een paar dingen te overwegen bij het kiezen van de juiste type 2 laadkabel voor uw behoeften. De eerste is de stroomsterkte. Dit is de maximale hoeveelheid stroom die de kabel veilig kan dragen. De meeste EV-laders voor thuisgebruik leveren tussen 16 en 32 ampère, dus u hebt een kabel nodig die zoveel stroom aankan. Het volgende waar u rekening mee moet houden is de lengte van de kabel. De standaardlengte voor een type 2 laadkabel is ongeveer 3 meter, maar er zijn langere kabels verkrijgbaar als u die nodig hebt. Ten slotte moet u beslissen of u een eenfasige of driefasige kabel wilt. Eenfasige kabels zijn minder duur en werken met de meeste thuisladers voor EV's, maar met driefasige kabels kunt u profiteren van hogere laadsnelheden.

  1. De voordelen van het gebruik van een type 2 laadkabel

 

Als het gaat om het kiezen van een laadkabel voor uw apparaten, vraagt u zich misschien af of u voor een type 1- of type 2-kabel moet gaan. Beide hebben hun voordelen, maar type 2 kabels hebben een paar belangrijke voordelen die ze in veel situaties de betere optie maken. Ten eerste zijn type 2 kabels aanzienlijk sneller dan type 1 kabels, wat betekent dat u uw apparaten in een mum van tijd weer aan de praat kunt krijgen. Bovendien zijn ze veel duurzamer dan hun type 1 tegenhangers, zodat u ze niet zo vaak hoeft te vervangen. En als u een openbaar oplaadstation gebruikt, zult u het op prijs stellen dat type 2-kabels compatibel zijn met een breder scala aan apparaten. Dus als u op zoek bent naar een laadkabel die zowel snel als betrouwbaar is, is een type 2 de juiste keuze.

 

  1. Hoe u uw type 2 laadkabel moet verzorgen en opbergen

 

Type 2 laadkabels zijn de standaard voor het thuis en openbaar opladen van elektrische voertuigen in Europa. Het eerste wat u moet weten over de verzorging van uw type 2 laadkabel is dat deze regelmatig moet worden geïnspecteerd op beschadigingen, zoals scheuren, rafelen of blootliggende draden. Als er schade wordt vastgesteld, moet de kabel onmiddellijk worden vervangen. Om uw kabel in goede staat te houden, moet deze goed worden opgeborgen wanneer u hem niet gebruikt. De beste manier om dit te doen is de kabel netjes op te rollen en hem vervolgens in een droge, stofvrije omgeving op te bergen. Zorg er bij het oprollen van de kabel voor dat u hem niet knikt of draait, omdat dit de draden binnenin kan beschadigen. Als u de kabel goed verzorgt, zal uw type 2 oplaadkabel u jarenlang trouwe diensten bewijzen.

 

Dus, hoe kies je de juiste type 2 laadkabel voor jouw behoeften? Het antwoord op die vraag hangt af van waar je hem voor nodig hebt. Als u op zoek bent naar een eenvoudige en betaalbare manier om oplaadmogelijkheden toe te voegen aan uw huis of kantoor, dan is onze standaard Type-2 lader een geweldige optie. Als u een duurzamere lader nodig hebt die bestand is tegen zwaarder gebruik, dan is onze Type-2 lader van industriële sterkte gemaakt om lang mee te gaan. En als u vaak op reis gaat en een draagbare lader nodig hebt die u overal mee naartoe kunt nemen, dan is onze Type-2 lader met dubbel voltage perfect voor deze taak. Welke optie u ook kiest, wij garanderen dat onze hoogwaardige laders u jarenlang betrouwbare diensten zullen bewijzen. 

Is een elektrische auto echt milieuvriendelijk

Het belangrijkste argument ten gunste van elektrische auto's is dat ze geen uitstoot produceren. Elektrische auto's worden aangedreven door elektriciteit, die kan worden opgewekt uit hernieuwbare bronnen zoals zonne- en windenergie. Dit betekent dat elektrische auto's in directe zin geen schadelijke uitstoot produceren die bijdraagt tot de klimaatverandering.

Lees meer »

De volledig elektrische KIA E-Niro: Een spelbreker voor de elektrische auto-industrie

De volledig elektrische KIA E-Niro is een doorbraak in de elektrische auto-industrie. Het is de perfecte auto voor iedereen die zijn CO2-voetafdruk wil verkleinen zonder daar iets voor op te offeren. Met een actieradius tot 280 mijl op een enkele lading is de E-Niro perfect voor lange reizen en dagelijks rijden. Bovendien zit hij boordevol functies die hem tot een van de meest geavanceerde elektrische auto's op de huidige markt maken.

Lees meer »

Goedkope elektrische auto's: Betaalbare opties voor iedereen

Elektrische auto's worden steeds populairder nu mensen zich meer bewust worden van het milieu. Maar wat als u het zich niet kunt veroorloven om 50.000 euro uit te geven aan een nieuwe Tesla? Geen nood! In deze blogpost bespreken we 10 betaalbare elektrische auto's die aan uw behoeften zullen voldoen zonder dat de bank breekt. Dus of u nu op zoek bent naar een gezinsauto of gewoon iets om u van punt A naar punt B te brengen, er is zeker een elektrische optie die binnen uw budget past!

Lees meer »

Hoe kiest u de juiste laadkabel type 2

Heeft u een nieuw type 2 elektrisch voertuig en bent u op zoek naar de juiste laadkabel? Het kan verwarrend zijn met alle verschillende soorten kabels die beschikbaar zijn. Dit artikel zal u helpen beslissen welk type kabel het beste is voor uw behoeften. Er zijn drie belangrijke factoren om te overwegen: snelheid, gemak en veiligheid. Laten we elke factor eens in meer detail bekijken.

Lees meer »

Review Tesla model X

De Tesla Model X is een volledig elektrische SUV die voor het eerst geïntroduceerd werd in 2015. Sindsdien is hij uitgegroeid tot een van de populairste elektrische voertuigen op de markt. De Model X staat bekend om zijn unieke ontwerp, indrukwekkende prestaties, en hypermoderne technologie. Als je overweegt een elektrisch voertuig aan te schaffen, moet de Tesla Model X beslist bovenaan je lijst staan. In deze blogpost nemen we de Model X en alles wat hij te bieden heeft onder de loep.

Lees meer »

Hoe lang gaat de accu van een elektrische auto mee

Een typische elektrische auto vertrouwt op een complex batterijsysteem om zijn motor aan te drijven. In tegenstelling tot de accu's in de meeste andere soorten voertuigen, moeten deze accu's grote hoeveelheden elektrische stroom aankunnen en gedurende lange perioden een constante energietoevoer kunnen leveren. Ze moeten ook licht zijn en bestand tegen extreme temperaturen, aangezien het voertuig vaak zal worden blootgesteld aan oneffen terrein en warme of koude omgevingen. Om aan al deze eisen te voldoen, zijn moderne accu's voor elektrische auto's doorgaans opgebouwd uit meerdere onderling verbonden cellen, die elk zeer gespecialiseerde materialen bevatten die met elkaar interageren om elektriciteit op te wekken. Dankzij hun opmerkelijke ontwerp en constructie kunnen deze accu's elektrische auto's een indrukwekkende actieradius en prestaties bieden gedurende vele jaren zonder dat vervanging of onderhoud nodig is. En naarmate de populariteit van elektrische auto's blijft toenemen, zullen ingenieurs ongetwijfeld blijven werken aan de ontwikkeling van nog betere accusystemen die onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen nog verder verminderen.

Lees meer »

Hoe lang gaat een elektrische auto mee?

Een elektrische auto is een type voertuig dat uitsluitend op elektrische energie rijdt, waardoor het een milieuvriendelijk alternatief is voor traditionele voertuigen die op gas rijden. Vergeleken met conventionele auto's hebben elektrische auto's de neiging langer mee te gaan en minder onderhoud nodig te hebben. Dit is voor een groot deel te danken aan het feit dat elektrische auto's minder bewegende onderdelen bevatten dan doorsnee modellen, waardoor ze minder gevoelig zijn voor problemen zoals slijtage. Bovendien, omdat elektrische auto's op een energiebron rijden die niet afhankelijk is van benzine of andere fossiele brandstoffen, kunnen ze helpen de CO2-uitstoot te verminderen en onze impact op het milieu te minimaliseren. In het algemeen zijn elektrische auto's een geweldige optie voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en duurzame manier van vervoer.

Lees meer »

Waarom de Renault Zoe de perfecte elektrische auto is voor stadsbewoners

De Renault Zoe is de perfecte elektrische auto voor stadsbewoners, want hij is emissievrij, stil, en heeft een kleine voetafdruk. Hij is ook heel betaalbaar en heeft een actieradius van tot 300 km op een enkele lading. De Zoe is dus ideaal voor stadsbewoners die hun steentje willen bijdragen aan het milieu en geld te besparen op brandstofkosten.

Lees meer »

Wat kost het om een elektrische auto op te laden?

Elektrische auto's worden steeds populairder, omdat mensen milieuvriendelijker manieren zoeken om zich te verplaatsen. Maar wat kost het eigenlijk om een elektrische auto op te laden? Er zijn een paar dingen waarmee je rekening moet houden als je nadenkt over de kosten van het opladen van een elektrische auto. Eerst moet je weten hoeveel elektriciteit je auto per mijl verbruikt. Dit varieert naargelang het merk en model van je auto, maar je kunt deze informatie meestal vinden in de handleiding van de auto.

Lees meer »

«   »