• Gratis verzending Nederland & België
  • Gratis retournering
  • Binnen 1-2 dagen geleverd
  • 2 jaar garantie

Laadkabel Tesla Model 3

Ben je op zoek naar een laadkabel voor jouw Tesla Model 3? Wij hebben de juiste laadkabel voor jou uit voorraad leverbaar!  Wij geven graag toelichting over de laadeigenschappen van de Tesla Model 3, en welke lader of thuislader hier het beste bij past.


Laadkabels geschikt voor de Tesla Model 3

Berg je Tesla Model 3 laadkabel netjes op

Deze opbergtas is geschikt voor alle laadkabel t/m 8 meter die via onze winkel worden verkocht. Het is erg handig om de laadkabel op te bergen en het interieur van uw voertuig schoon en netjes te houden.


De Tesla Model 3 is een populaire elektrische auto die een actieradius heeft van ongeveer 500 km per lading (de Long Range editie). De Tesla Model 3 is een auto waar veel mensen op hebben gewacht. Het is een volledig elektrische auto die de actieradius en prestaties heeft die veel mensen willen, zonder het hoge prijskaartje van de Model S. De Model 3 is ook kleiner en praktischer dan de Model S, waardoor het een betere keuze is voor gezinnen of mensen die een meer veelzijdige auto nodig hebben.

De laadkabel voor de Tesla Model 3 heeft een type 2 stekker en is geschikt voor Fase 3 opladen. Met een laadvermogen van 16 Ampère en 11 kW laad je deze snel weer op in 8 uur. 

Welke laadkabel voor de Tesla Model 3

De Tesla Model 3 maakt gebruik van een laadkabel met type 2 stekker en is geschikt voor 3 fase opladen tot 16 Ampère. Hiermee kun je het volledige laadvermogen van 11kW van de Tesla Model 3 benutten. Met een normale laadpaal die dit vermogen kan leveren laad je de accu van 0 tot 100% in zo’n 8uur op.

Hoe laad je een Tesla Model 3 op?

Om een Tesla Model 3 op te laden, zoek je eerst de oplaadpoort op de auto. Deze bevindt zich aan de linker achterzijde van de auto. Als je de poort gevonden hebt, steek je de laadkabel erin. Zorg ervoor dat de laadkabel stevig in de poort zit voordat je verder gaat. Sluit vervolgens het andere uiteinde van de kabel aan op de oplader. Zodra de oplader is aangesloten, druk je op de "Start"-knop om het opladen te beginnen. Als het laadproces voltooid is, koppel je de lader los en haal je de laadkabel vd. Tesla Model 3 uit de poort. Zorg ervoor dat je de laadkabel op een veilige plaats bewaart tot hij weer nodig is.

Ontkoppelen laadkabel Tesla Model 3

Om de laadkabel van de Tesla Model 3 los te koppelen, zoek je eerst het ontgrendelingslipje op de connector. Druk vervolgens het ontgrendelingslipje in en houd het vast terwijl je de connector uit de poort trekt. Is de connector eenmaal losgekoppeld, dan kun je de laadkabel inpakken en opbergen tot je weer wilt opladen.

Lengte laadkabel Tesla Model 3

De lengte van een laadkabel voor Tesla Model 3 is afhankelijk van jouw behoefte. Sta je altijd vlak naast de laadpaal? Dan is een korte laadkabel geschikt. Een langere laadkabel kan handig zijn in bijvoorbeeld de stad wanneer je die luxe niet altijd hebt. Bij Voldt vind je Tesla Model 3 laadkabels tot 25 meter. De laadprestaties zijn niet afhankelijk van de lengte. Een laadkabel van 25 meter laad je Tesla Model 3 net zo snel op als eentje van 2 meter.

Laadkabel Tesla Model 3 Mennekes

Laadeigenschappen Tesla Model 3
Accu capaciteit 82.0kWh
Laadkabel Type 2, Fase 3
Laadvermogen 11 kW
Ampère 16 A
Locatie Snellaadpoort Links achter
Laadtijd 0 - max 8 uur
Eigenschap Tesla Model 3
Praktische actieradius 500 km
Acceleratie 0 - 100 km/u 4.4 sec
Topsnelheid 233 km/h
Vermogen 441 pk
Koppel 493 Nm
Aandrijving AWD

Bij Voldt hebben wij de juiste laadkabel voor jouw Tesla Model 3. Daarnaast leveren wij niet zomaar laadkabels. Onze laadkabels zijn niet alleen gecertificeerd, maar worden zo geproduceerd dat ze voor optimaal gebruiksgemak voor jou zorgen. Zo zijn de stekkers van hoge kwaliteit en waterdicht, en de contacten verzilverd zodat je ook in de koude maanden jouw Tesla Model 3 snel kan opladen.

Toch opzoek naar een andere laadkabel? Bekijk dan ons volledige assortiment laadkabels type 2 of neem een kijkje bij al onze Tesla laadkabels! Ook hebben wij laadkabels geschikt voor de Tesla Model S, Model X en de Model Y.

Laadkabel Tesla Model 3 online bestellen

Het bestellen van de perfecte laadkabel voor jouw Tesla Model 3 gaat snel en gemakkelijk. Omdat de laadkabels uit voorraad geleverd worden, worden de bestellingen altijd binnen 24 uur verstuurd. Vrachtkosten? Daar doen wij niet aan. Alle producten op onze webshop worden gratis door heel Nederland en België verstuurd. Mocht je echt niet kunnen wachten om je laadkabel te gebruiken, kun je deze ook altijd bij ons pand in Maarsbergen ophalen!


Heb je advies nodig?
Bij Voldt helpen wij je graag verder!