• 2 jaar garantie
  • Gratis verzending
  • Gratis retour

Type 3 laadkabel

Berg je type 3 laadkabel netjes op

Deze opbergtas is geschikt voor alle laadkabel t/m 15 meter die via onze winkel worden verkocht. Het is erg handig om de laadkabel op te bergen en het interieur van uw voertuig schoon en netjes te houden.

Gerelateerde producten

Heeft u advies nog?
Bij Voldt helpen wij u graag verder!

Type 2 naar Type 3 laadkabel bij Voldt

Bij Voldt bieden we twee verschillende soorten Type 2 naar Type 3 laadkabels aan, zodat u de juiste kabel kunt kiezen voor uw specifieke behoeften. Onze beschikbare Type 2 naar Type 3 laadkabels zijn:

  1. Type 2 naar Type 3 laadkabel 3 fase 16 Ampère 11 kW
  2. Type 2 naar Type 3 laadkabel 3 fase 32 Ampère 22 kW

Deze kabels zijn speciaal ontworpen voor elektrische auto's met een Type 2 aansluiting en bieden een snelle en efficiënte oplaadervaring bij Type 3 laadpalen.

Voordelen van de Type 2 naar Type 3 Laadkabel

Opladen in Frankrijk en Italië 

In zowel Frankrijk als Italië is de type 3 stekker de standaard. Laadpalen worden daar vooral uitgerust met de type 3 aansluitingen. Gaat u dus op vakantie naar deze landen dan is het verstandig om een laadkabel mee te nemen die aangesloten kan worden op deze laadpalen. 

Veiligheid

Type 2 naar Type 3 laadkabels zijn uitgerust met een speciaal vergrendelingsmechanisme dat ervoor zorgt dat de kabel veilig op zijn plaats blijft tijdens het opladen. Dit voorkomt onbedoelde loskoppeling en biedt extra veiligheid

voor u en uw voertuig.

Compatibiliteit

De Type 2 naar Type 3 laadkabel is compatibel met alle elektrische auto's die een Type 2 aansluiting hebben. Dit betekent dat u met één kabel verschillende elektrische auto's kunt opladen, wat handig is als u meerdere elektrische voertuigen bezit of als u uw kabel met anderen wilt delen.

Elektrische voertuigen (EV's) worden steeds populairder in Europa en de wereld, en als trotse EV-eigenaar is het essentieel om te weten hoe u uw auto effectief kunt opladen. Een belangrijk aspect hiervan is het kiezen van de juiste laadkabel. In dit artikel behandelen we alles wat u moet weten over de Type 3 laadkabel. We bespreken de voordelen, specificaties, veelgestelde vragen en waarom deze kabel zo belangrijk is voor EV-eigenaren in Europa.

Wat is een Type 2 naar Type 3 laadkabel?

Een Type 2 naar Type 3 laadkabel is een speciale laadkabel voor elektrische voertuigen die met name gebruikt wordt in Frankrijk en Italië. Deze laadkabel heeft een Type 3 aansluiting voor de laadpaal en een Type 2 aansluiting voor de auto. De Type 3 aansluiting is de standaard voor openbare laadpunten in deze landen.

Wat is het verschil tussen de 11 kW en 22 kW Type 3 laadkabels?

De belangrijkste verschillen tussen de 11 kW en 22 kW Type 3 laadkabels zijn het vermogen en de laadsnelheid. De 11 kW laadkabel kan uw auto opladen met een snelheid van 16 Ampère, terwijl de 22 kW laadkabel een laadsnelheid van 32 Ampère biedt. Afhankelijk van uw auto en uw oplaadbehoeften, kunt u de kabel kiezen die het beste bij u past.

Kan ik mijn Type 3 laadkabel gebruiken in andere landen dan Frankrijk en Italië?

Hoewel de Type 3 laadkabel speciaal is ontworpen voor gebruik in Frankrijk en Italië, kunt u deze in sommige gevallen ook in andere landen gebruiken. Het is echter belangrijk om te controleren of de laadpalen in het land dat u bezoekt compatibel zijn met de Type 3 aansluiting.

Hoe lang duurt het om mijn elektrische auto op te laden met een Type 3 laadkabel?

De oplaadtijd is afhankelijk van de capaciteit van uw auto en de laadkabel die u gebruikt. Met de 11 kW Type 3 laadkabel duurt het opladen over het algemeen langer dan met de 22 kW laadkabel. De exacte oplaadtijd varieert echter per voertuig en laadpaal.

Hoe moet ik mijn Type 3 laadkabel onderhouden?

Om ervoor te zorgen dat uw Type 3 laadkabel lang meegaat, is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Bewaar de kabel in een droge en schone omgeving, en zorg ervoor dat u de aansluitingen regelmatig schoonmaakt om ophoping van vuil en stof te voorkomen.

Als u een elektrische auto bezit en van plan bent om naar Frankrijk of Italië te reizen, is een Type 3 laadkabel een essentiële accessoire. Bij Voldt vindt u hoogwaardige Type 3 laadkabels met verschillende vermogens, waardoor u altijd de juiste kabel kunt vinden voor uw specifieke behoeften. Vergeet niet om uw Type 3 laadkabel goed te onderhouden en te controleren op compatibiliteit met laadpalen in de landen die u bezoekt. Met de juiste laadkabel zorgt u voor een zorgeloze en aangename reiservaring in uw elektrische auto. Kies Voldt voor betrouwbare en hoogwaardige laadkabels die uw elektrische auto snel en efficiënt opladen. Veilige en plezierige reizen gewenst!

Type 3 laadkabel kopen

Uw voertuig wordt nog steeds opgeladen, ongeacht het type 2 kabel dat u koopt. Als u bijvoorbeeld een 3-fasekabel met 22 kW koopt, kunt u daarmee ook een voertuig opladen dat slechts een maximale laadcapaciteit van 7,4 kW heeft. Voor een lijst van de huidige elektrische auto's die compatibel zijn met type 2 laadkabels, klikt u op de onderstaande link. Of vind de juiste type 2 kabel voor uw elektrische auto hier - Vind mijn Laadkabel